Location:

Chelmsford

Client:

Adcock

Architect:

BDA

Contractor:

Hog Group

Project Summary:

A two storey office block and adjoining warehouse was constructed over an historic landfill site.

Retail – Bannisters Yard

A two storey office block and adjoining warehouse was constructed over an historic landfill site. The primary structure consisted of steel portal frames in the longitudinal direction, with localised X-braced bays providing stability in the opposite direction. Precast concrete planks formed the first floor office slab. The warehouse floor structure consisted of a suspended rc slab spanning between rc ground beams. A piled solution was adopted to suit the unusual ground strata.

Other Case Studies

Retail – Bannisters Yard

A two storey office block and adjoining warehouse was constructed over an historic landfill site. The primary structure consisted... > Read more

Retail – Bannisters Yard

Retail – Coya Restaurant

The lower ground floor of this substantial building on Piccadilly was drastically altered to accommodate the change of... > Read more

Retail – Coya Restaurant

Retail – The Tommy Tucker

Formerly the Pelican Pub, the existing premises were substantially altered over two floors to create the new layout... > Read more

Retail – The Tommy Tucker

Retail – Cau Restaurant

Initially GSE were asked to structurally assess the existing building to ensure the proposed alterations to the layouts... > Read more

Retail – Cau Restaurant